VENÜS’ÜN DOĞUŞU

Etkinliğin Adı: Venüs’ün Doğuşu tablosunun mitoloji ve semiyoloji yardımıyla çözümlenmesi.

Tarihi: 10 Mart 2020

Gerçekleştiği Yer: Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke

Özet: Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, Venüs konulu etkinlik düzenledi. Etkinliğe İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim görevlisi Mehmet Suhan Sarıoğlu katıldı.

”Mitoloji Hep Ön Planda Kalır”

Mitolojinin sahiplendiği büyük sözleri vardır dedi. Görselin o anda daha evvel mitolojik olarak inanılan hikayenin bir enstantanesini anlattığını söyledi. O anı yaşadığını, mesela bir diğerinde Hz. Davut’u gördüğünü, elinde sapanıyla çırılçıplak olduğunu ama bir adım atarak ve kızgın bir şekilde Golyat’a meydan okuduğunu anlattı. Heykeltraş Michelangelo’nun ise Davut’u öyle yontmuş olduğunu söyledi.

”Her Türlü Sanat Eserinin Belli Bir Geri Hikayesi Vardır.”

Söylem dünyası aslında insanın dünyasını anlatır diyerek sözlerine başladı. Bu sözünün nedenini de şu şekilde açıkladı: ” Büyüklerin masalıdır orası.” Söylemlerin olmazsa olmazlarından tanrılar, tanrıçalar ve diğer varlıkları oluşturan metamorfik yani yarısı insan yarısı hayvan, alakasız, hepsinden birer parça almış ve insanın yaratma gücüne hayran kalınacak yaratıklar doğmuş olduğunu söyledi.

humeyraustnkn tarafından yayımlandı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü öğrencisi

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın